Hardball
27 januari 2019 Hardball  
Tweet this Send to Facebook Send to Linkedin Send to Hyves Share this!
december 2018
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
30 / 12

the Shoals Connection

the Shoals Connection

Om het ontstaan van ‘The Shoals Connection’ nu geheel te wijten aan overdadig TV kijk gedrag gaat iets te ver, feit is wel dat films als ‘The Commitments’, ‘The Blues Brothers’ en vooral de documentaire over de Muscle Shoals Studio in Alabama de muzikanten van deze nieuwe Zeeuwse band op het spoor hebben gezet van hun muzikale richting.
Helemaal terug in de tijd, begin jaren ’60 van de vorige eeuw, oude originele Amerikaanse soul met nummers van grootheden als Wilson Picket, Otis Redding, Sam & Dave, Jackie Wilson, Aretha Franklin, Ray Charles, Etta James, enz. enz. Zeg maar gerust; de grondleggers van de latere R&B muziek.
Goudeerlijke ‘recht uit het hart’ muziek, door de jaren heen ontelbare keren gecovered door muzikanten uit alle windstreken. Iedereen kent de onuitwisbare klassieker zoals; Hold On I’m Coming, Midnight Hour, Mustang Sally, Soulman, Respect, Try a Little Tenderness, Higher and Higher, Land of 1000 dances, Sweet Soul Music, When a man loves his woman, Tell Mama, en ga zo maar door. Een schijnbaar onuitputtelijke schatkamer uit de pionierstijd van de commerciële popmuziek.
Als verzameling muziekliefhebbers hebben de leden van ‘The Shoals Connection’ zich volledig toegelegd op het naspelen van al deze topsongs, hier en daar wat aangepast aan de tijd, maar nog altijd onomstotelijk herkenbaar in z’n originaliteit.
Onder het motto “If this one don’t move you…. We better send flowers to your family” zet ‘The Shoals Connection’ een strakke show neer waarbij al de hier genoemde pareltjes de revue zullen passeren in een tempovolle opeenvolging om ‘de groove’ lekker te kunnen vasthouden.

the Shoals Connection

the Shoals Connection

Om het ontstaan van ‘The Shoals Connection’ nu geheel te wijten aan overdadig TV kijk gedrag gaat iets te ver, feit is wel dat films als ‘The Commitments’, ‘The Blues Brothers’ en vooral de documentaire…

Details

Terug
Wisselbieren

Wisselbieren

Benieuwd naar onze nieuwe wisselende bieren?

Nu in ons assortiment;
Op de tap "Brewmaster's Wild Quadrupel".
Op onze tweede wisseltap: "IJNDEJAARS"
Op de Zeeuwse wisselfles: "Poortwachter"

Benieuwd? Neem hier een kijkje...!

Details
 

Song van de maand

Real Disco

Real Disco

Jij bent er toch ook bij op de volgende RealDisco? Een avond met alleen de beste 'classic-DJ's' die de lekkerste disco, funk en soul uit…

Meer
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Schrijf je in voor de nieuwsbrief