Gruss
28 juni 2020 Gruss  
Tweet this Send to Facebook Send to Linkedin Send to Hyves Share this!

Hank & the commotion

Hank & the commotion

The band “Hank and the Commotion” is in augustus 1999 opgericht en bestaat uit de volgende leden, Henk (“Hank”) Weerensteijn (percussie en zang), Frank Motshagen (gitaar en zang) en Leo Ditzel (basgitaar en zang), allen afkomstig uit Apeldoorn.
Vanaf het begin was het idee aanwezig, om nu niet de zoveelste cover-band te worden, maar een band die een eigen repertoire zou gaan spelen. De muziek van de band wordt bedacht door Frank Motshagen en Henk Weerensteijn, de engels-talige teksten worden door Leo Ditzel geschreven en behandelen geen “zoetsappige” zaken, maar vinden hun oorsprong in dagelijkse gebeurtenissen. Het nummer “Doctor Death” gaat bv over een amerikaanse arts die zijn patienten liet “inslapen” met een spuitje, “Gasoline Cowboys” behandeld de “honger” naar olie, “The Midnight Rapist” is geinspireerd op het leven van serie-moordenaar Ed Gein enz. enz.

De sound wordt door de band als Psychedelische Blues Rock omschreven, maar vergelijkingen met ZZ Top en Pink Floyd (begin tijd) zijn ook gemaakt. In 2002 is het debuut album “The Weather is Changing” uitgebracht (opgenomen in de oude opname studio van Normaal in Zelhem) en de zeven tracks zijn allen geschreven door de bandleden zelf. Inmiddels is ook een live CD beschikbaar (Opgenomen in “Het Havenhoekje” in ) met de titel “Still Alive” en een live DVD die een registratie is van het optreden tijdens de derde Harleydag (2007) in Apeldoorn. Hiervan zijn inmiddels 2 opnames te bekijken op YouTube tw “Red Light District” en “Sixty Tons of Steel”.

In de tijd van hun bestaan hebben de bandleden al een ruime podium-ervaring opgedaan, buiten optredens in diverse kroegen in het hele land, heeft de band ook veel op (middel-grote) festivals gestaan (oa div edities van “Leienpop” en “Harley-dagen” in Apeldoorn, “Hutspop” in Twello en samen met Yellow Pearl op “Hoenderpop” in Hoenderloo e.d.)

Bezoek de website

ReactiesEr zijn nog geen reacties achtergelaten.Geef je mening
Beste gasten

Beste vrienden van Panta Rhei,

In navolging van het besluit van het kabinet, hebben wij besloten om vanaf heden 18:00 tot nader order de deuren te sluiten.

Een vervelende maatregel maar naar onze bescheiden mening wel een juiste! Laten…

Details
 

Six Strings Down

Six Strings Down

Six strings down is een Blues/ 70's Rock formatie uit Zierikzee. De band wordt gekenmerkt door een rauwe, ongepolijste sound.
Naast eigen werk speelt…

Meer
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Schrijf je in voor de nieuwsbrief